رییسی، کروبی و تقابل «نمادین» دو دیدار| پشت هر فتنه، غارتی نهفته است!
به گزارش خبرگزاری رسا، روز ۱۶ بهمنماه، حجتالاسلام رییسی، ریاست قوه قضاییه، در سفر استانی به گیلان، از کارخانه «شرکت الکتریک ایران رشت» یا همان «رشت الکتریک» بازدید و با تعدادی از سهامداران و کارگران سابق این کارخانه گفتگو کرد.
رئیس قوه قضاییه در جریان این بازدید، رئیس کل دادگستری گیلان را موظف کرد که به سرعت و با به کارگیری یک تیم قضایی مجرب وضعیت شرکت رشت الکتریک را پیگیری کند.
حجتالاسلام رئیسی پس از این بازدید، در جلسه شورای اداری استان گیلان با اشاره به وضعیت شرکت رشت الکتریک گفت:
" شرکت رشت الکتریک، نگین انگشتری تولید در استان گیلان بود اما اکنون به تلی از خاک تبدیل شده است. من در بازدیدی که صبح امروز از منطقهای که این کارخانه در آن واقع شده بود داشتم، پای صحبت مردم نشستم و پس از آن، رئیس دادگستری استان گیلان را مکلف کردم با بکارگیری یک تیم قضایی مجرب با فوریت و به سرعت وضعیت شرکت رشت الکتریک را پیگیری کند و نحوه برخورد با متخلفان و کیفر آنها را به اطلاع مردم برساند و هیچ مانعی نباید در مقابل کار پیگیری وضعیت شرکت رشت الکتریک باشد. "
نکته تلخی که درباره کارخانه «رشت الکتریک» (که به تعبیر رییس دستگاه قضاء زمانی نگین انگشتری صنعت گیلان بود) وجود دارد این است که این شرکت طی سالهای متمادی، ۱۱۲ محصول الکتریکی را تولید و ضمن توزیع در سراسر کشور، به سایر کشورها نیز صادرات داشت و حدود ۲ هزار کارگر در آن اشتغال داشتند. این کارخانه یکی از تولید کنندههای اصلی محصولات الکترونیک در ایران بود، اما واگذاری مشکوک و مفسدهانگیز آن در سال ۸۲، تحت لوای «خصوصی سازی» ، امروز آن را به مخروبهای تبدیل کرده که دیدن آن قلب هر علاقمند به اقتصاد ملی را به درد می آورد.
ماجرا از این قرار است که در سال ۱۳۸۲، ۷۲ درصد از سهام یکی از بزرگترین کارخانههای تولیدی دولتی در رشت، باسابقه ۵۰ ساله و در وسعتی به میزان ۱۲ هکتار، به بهانه اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی با مبلغی در حدود ۲ میلیارد تومان بهصورت اقساط ۱۳ ماهه، به خیرالنساء عسگریان (همسر غلامحسین کرباسچی)، فاطمه صدیقیان(همسر عبدالله نوری)، گیتا شاهنواز (همسر غلامرضا قبه، معاون کرباسچی در دوران شهرداری تهران و از متهمان اصلی پرونده فساد شهرداری در سال ۷۷) و سوده جبلی (دختر باجناق کرباسچی) واگذار شد.
از قضاء، خبر این دیدار و دستور رییس قوه قضاییه در گیلان، دقیقا همزمان شد با انتشار خبر و تصاویر حضور «مهدی کروبی» (از سران فتنه ۸۸) در منزل غلامحسین کرباسچی و گرفتن عکس یادگاری با دبیرکل حزب کارگزاران و خانواده او.
نکته جالب و قابلتامل این که، فارغ از ماجرای پرحرف و حدیث کارخانه «رشت الکتریک»، همسر آقای کرباسچی، درست به مانند خود او، ید طولایی در تجارت و فعالیتهای اقتصادی دارد. خانم عسگریان در مجموعهای از شرکتهای تجاری عضو هیات مدیره یا مدیرعامل بوده است که برخی از آنها بر اساس سند روزنامه رسمی کشور، به شرح زیر است:
مهدی کروبی و غلامحسین کرباسچی، سال ۸۸ با تشبه به مدل «آمریکایی» ، به صورت یک زوج انتخاباتی به عنوان نامزدهای پست ریاست جمهوری و معاون اولی وارد انتخابات دهم ریاست جمهوری شدند. در فیلم انتخاباتی مهدی کروبی در سال ۸۸، در جایی از فیلم که غلامحسین کرباسچی به عنوان شریک انتخاباتی او، در فیلم رو در روی کروبی ظاهر می شود، در حالی که بغضی ساختگی و چهره ای مغموم به خود گرفته خطاب به او می پرسد:
" یادتان هست که من با بچه های شهرداری اومدیم منزلتون که مجمع روحانیون مبارز بود، بچه های شهرداری را گرفته بودند و آویزون کرده بودند و کتک زده بودند. (و در این جا در صحنه ای رمانتیک اشک از گوشه چشم کرباسچی جاری می شود) من می خوام از شما بپرسم اگر در دولت شما با مدیران شما چنین کاری بکنند شما چه عکس العملی نشون می دید؟ "
طبیعتا هر کسی که آن فیلم را می دید و از سوابق ماجرا و حقیقت آن چه که کرباسچی از ان سخن می گفت آگاه نبود، تحت تاثیر این «ظلم» بزرگ در حق او و مدیران «خدوم» شهرداری وقت قرار می گرفت. اما حقیقت ماجرا چه بود که روحیه حساس او را در این فیلم تبلیغاتی تحریک کرده و اشک او را سرازیر کرده بود؟
۱۰ سال قبلتر از آن تاریخ، در خردادماه ۱۳۷۷، زمانی که هنوز بیش از چند ماه از شروع دولت اصلاحات نگذشته بود، افشای ماجرای فساد گسترده و سرسام آور در شهرداری تهران و محاکمه شهردار وقت، غلامحسین کرباسچی، مهم ترین رویداد عرصه داخلی کشور بود. پرونده این فساد با داشتن ۱۰۴ متهم و هزاران صفحه، بزرگ ترین فساد مورد رسیدگی در قوه قضاییه جمهوری اسلامی تا آن زمان بود.
کرباسچی در پایان ۸ جلسه محاکمه که در اقدامی قابل تحسین و بی سابقه به صورت زنده از سیمای جمهوری اسلامی پخش می شد، از سوی قاضی دادگاه، غلامحسین محسنی اژه ای به ۳ سال حبس و ده سال انفصال از خدمات دولتی محکوم شد و به زندان افتاد و البته با گذراندن کم تر از ۸ ماه حبس، با وساطت هاشمی رفسنجانی از زندان آزاد شد.
جالب اینجاست که در آن پرونده، چندین بار نام همسر کرباسچی هم به میان آمد. مثلا در یک مورد، در کیفرخواست آمده بود:
" یک باب ساختمان چهار طبقه متعلق به همسر متهم (کرباسچی) واقع در ازگل را ۱۵۰ میلیون ریال بالاتر از قیمت بازار به صورت نقدی به آقای افراشته پور سرمایه دار مجرمی که سال گذشته به جرائم عدیده محکوم گردید، فروخته که همزمان مساعدت های غیر قانونی متعددی به ویژه در خصوص تخریب باغات و احداثات غیر قانونی به آقای افراشته پور می شود، که مبلغ مذکور ارتشاء محسوب شده و متعاقب آن مجدداً آقای ابریشم کار همان ملک را بدون هرگونه محاسبه کارشناسی و به همان مبلغ خریاری شده از آقای افراشته پور در ازاء عوارض تراکم می پذیرد و در اینجا نیز ۱۵۰ میلیون ریال بیش از اندازه مجوز تراکم به نفع آقای افراشته پور به خاطر خوش خدمتی های قبلی اش واگذار می شود. "
در آن مقطع، به واسطه جنجال آفرینی و جنگ روانی که دولت اصلاحات و حزب کارگزاران حول پرونده فساد شهرداری وقت راه می اندازند، سردار «محمدرضا نقدی» ، رییس وقت حفاظت اطلاعات ناجا، که از طرف دادستان کل کشور، حجتالاسلام رازینی مسوولیت دستگیری های و بازجویی و تکمیل پرونده برای قوه قضاییه را به عهده داشت، به کمیسیون شوراهای مجلس پنجم دعوت می شود تا درباره اتهاماتی و جوسازی های انجام گرفته از سوی مطبوعات دوم خردادی علیه قوه قضاییه و نیروی انتظامی در این پرونده توضیح دهد.
در اظهارات سردار نقدی در این کمیسیون که سه ساعت به طول میانجامد و متن کامل آن در اینترنت موجود است، گوشه های دیگری از ابعاد فساد شهرداری جناب کرباسچی روشن می شود. ما تنها به یک مورد از این اظهاراتی که به شدت جنبه نمادین در معرفی کرباسچی در دوران مدیریت دارد، اشاره می کنیم.
سردار نقدی در بخشی از سخنان خود در این جلسه درباره سلوک شخصی کرباسچی به عنوان شهردار وقت تهران، آن هم در زمانی که تنها چند سال از دفاع مقدس و فضای انقلابی و اخلاص و مجاهدات دهه ۶۰ می گذشته، می گوید:
" شما ببینید چطور می شود آدم این طوری صبحانه و ناهار بخورد یا میگو را از آن طرف شهر از هتل شهر بیاورند پارک شهر، چون آقا علاقه دارد هر روز میگو بخورد و یا برداشت های دیگر که یک قلم در جلسه تصمیم گرفته اند که مثلاً امروز به هر کدام از اعضا یک پژو ۴۰۵ (جی ال ایکس) بدهند، سال دیگر تویوتا کریسیدا، سال دیگر یک چیز دیگر. عیدی با کیسه های مخمل مثل فیلم هایی که دیده ایم، فیلم امام علی نشان می داد که معاویه درون کیسه های مخملی سکه طلا گذاشته توی سینی پرت می کند، اینها فقط پرت نمی کرده اند کیسه ها را تعارف می کردند و آقایان معاونین و شهردارها کیسه ها را بر می داشتند می آمدند می نشستند با سینی کیسه های مخملی پر از طلا و می دادند به افراد و هر کدام از اینها گفته اند چقدر سکه گرفته اند."
در نقطه مقابل جریاناتی شبیه کرباسچی و دیگران، جریانی است که باید مردانه و در عین حال مظلومانه، ویرانهای که جریان نخست بر جای گذاشته و ضربات مهلکی که وابستگان اردوگاه زر و زور به اقتصاد و فرهنگ و سیاست کشور وارد کرده، ترمیم کند و در عین حال، تحت بمباران شبانهروزی شبکههای به هم پیوسته جریان زر و زور در داخل و خارج نیز قرار بگیرد، چرا که این شبکه درهمتنیده، با سلطهای دیرپا بر ابزاری استراتژیک به نام «رسانه» ، استاد قلب حقایق و وارونهنمایی و آدرس اشتباه است، همان چیزی که رهبر انقلاب به عنوان «جریان تحریف» از آن یاد کردند. جریان تحریف استاد پاک کردن «رد» ها و گم کردن ریشههاست تا بدینوسیله خائنان را «خادم» و خادمان را «خائن» جلوه دهد.
پادزهر جریان تحریف، یادآوری یا همان تذکار تاریخی است، تا اجازه ندهد عقبه و ریشههای گروههای و چهرههای تاثیرگذار در سپهر عمومی، در غبار سالیان گم شود.